21 Май 2024

Ново злато в колекцията на винарна “ДиВес Естейт” от Винария ‘2023

Винарна “ДиВес Естейт” се представи повече от успешно на провелата се Международна изложба за лозарство и винарство Винария‘2023 в гр. Пловдив. Две от нейните вина бяха определени за най-добри и грабнаха златни медали.

Топлият червен цвят и  завладяващия аромат на горски плодове, и черна череша, донесоха на винарната златен медал за Каберне Совиньон & Мерло Барик Гранд Резерва, реколта 2019.

Висококвалифицираното жури на Винария не пропусна да даде и отличната си оценка, награждавайки със златен медал и Сладко вино Мускат, реколта 2018, което се отличава освен с фините си медени нотки с нюанси на сушени смокини, стафиди и фурми, но и с благородната си сладост.

Това е поредното признание, което винарната от историческия хълм Симеонова могила до Поморие, получава за високото качеството на вината си както на българския така и на международния пазар. Вината с търговска марка „ДиВес” са известни с едно емблематично отличие – Дивес Мерло Барик Специална Селекция, реколта 2012 е носител на първия Златен медал за България от най-големия и най-престижния винен конкурс в света „Decanter World Wine Awards”.

След зимна пауза, Винарска изба „ДиВес Естейт”, ще отвори врати на 5 Май 2023г., за всички почитатели на виното, които желаят да пробват за първи път или да изпитат отново  удоволствието от „Специален винен и исторически тур”. В концепцията за това преживяване се съчетават пленителната история на местността Симеонова могила, свързана с Битката при река Ахелой, основни факти за гроздобера и производството на вина с дегустацията на 5 превъзходни вина с 5 вида български храни. Винените турове се провеждат всеки ден до 30 Септември.

эъъ

Винарната придоби популярност в последните две години, и с незабравимото предложение „Арома дегустация на 5 сорта висококачествена българска лавандула“, разположена на тераси около винарната с пленителна гледка към Черно море.

Всеки ден от 5 Юни до 31 Юли, посетителите ще имат възможност да се насладят на ярките цветове и невероятен аромат на напълно разцъфналата лавандула. Емоционалното преживяване действа успокояващо на ума и сърцето, като оставя човек освободен от стрес или неприятни мисли и зареден с енергия. 

Арома дегустациите продължават и от 1 Август до 30 Септември, когато растенията ще са частично разцъфнали, но туристите ще могат да се докоснат до тях и да се насладят на аромата на различните сортове чрез използване на специална техника. След всяко арома изживяване, гостите си тръгват освен с торбичка сух лавандулов цвят, но и с много нова и полезна информация за нежното растение и ползите от употребата на лавандуловото масло.

ъъъ

 

Екипът на винарна „ДиВес” винаги се стреми да запази най-добрите качества на тероара и да предлага вино, което да впечатлява със своята неподправена естественост, както и да предоставя незабравими арома дегустации. Най-високата оценка остава удоволствието от консумацията на вината и радостта, която създават у хората. 

эь

За допълнителна информация и контакти:

Web site: https://divesestate-bg.com/

Facebook: https://www.facebook.com/DiVes.winery/

Instagram: @diveswinery

 

Оценете
(0 гласа)
Последно променена в Сряда, 01 Март 2023 14:33

Web Banner 300x250 12

AME plusBacteria animation BG 300x200

Филмова къща АСТАНИК

Произвеждаме филми, видео материали и национално телевизионно предаване за селското стопанство.  Специализирани сме в  селскостопанската тематика и разполагаме с  богата база видеоматериали от всички  сектори на растениeвъдството, растителната  защита, семената и селскостопанската  техника, както и от събития у нас и в Европейския съюз, свързани със земеделието.

Контакти

Филмова къща АСТАНИК
+359 (0)2 8719526
+359 (0)88 3363306
+359 (0)88 6792453
София 1797, ж.к. “ Младост ” бл.101, вх. 11, ап. 192

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сайта AgroInfo.bg използва бисквити.

Ако не промените настройките на браузъра, вие се съгласявате с него.

I understand